Discussion Community

IT Acumens Forum => Jobs & Placement Papers => Placement Papers => Topic started by: devi.naga on Dec 26, 2012, 10:54 PM

Title: BPL Placement Paper- (Technical)
Post by: devi.naga on Dec 26, 2012, 10:54 PM
BPL Placement Paper (Technical)

TECHNICAL: 

1.What is meant by polymorphism
 
Ans. Redefinition of a base class method in a derived class
 
  2. What is the essential feature of inheritance
 
Ans. All properties of existing class are derived.
 
  3. What does the protocol FTP do
 
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification
 
  4. In the transport layer ,TCP is what type of protocol
 
Ans. Connection oriented.
 
  5. Why is a gateway used
 
Ans. To connect incompatible networks.
 
  6. How is linked list implemented
 
Ans. By referential structures.
 
  7. What method is used in Win95 in multitasking?
 
Ans. Non preemptive check.
 
  8.What is meant by functional dependency?
 
  9. What is a semaphore?
 
Ans. A method synchronization of multiple processes
 
  10.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
 
Ans.( ) , ++, /
 
  11. Preorder of A*(B+C)/D-G
 
Ans.*+ABC/-DG
 
  12. B-tree (failure nodes at same level)
 
  13. Dense index (index record appears for every search -key in file)
 
  14. What is the efficiency of merge sort
 
Ans. O(n log n)
 
  15.A program on swapping ( 10,5 )was given
 
16. In which layer are routers used
 
  Ans. In network layer

17. In which layer are packets formed ( in network layer )
 
18.Which of the following sorting algorithm has average sorting behavior -- Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort
 
Ans. Heap sort
 
  19.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder
 
Ans. Inorder
 
  20. What are device drivers used for
 
Ans. To provide software for enabling the hardware
 
  21. Irrevalent to unix command ( getty)
 
  23. What is fork command in Unix
 
Ans. System call used to create process
 
  24.What is make command in Unix
 
Ans. Used for creation of more than one file
 
  24.In unix .profile contains
 
Ans. Start up program
 
  25. In Unix echo is used for ( answer C)
 
  26.In Unix 'ls 'stores contents in
 
Ans. inode block